Η Ρηχιά όπως και όλη η Ελλάδα ήταν τόπος ανδροκρατούμενος. Η ψυχαγωγία και διασκέδαση των γυναικών περιοριζόταν στις συγκεντρώσεις σε σπίτια ή αυλές ανάλογα με την εποχή, με τις ρόκες τα εργόχειρα για τα σχετικά κουτσομπολιά και κάπου-κάπου κανένα καφεδάκι Οι άνδρες φυσικά είχαν ορισμένα προνόμια. Εκτός από τα καφενεία και τις ταβέρνες είχαν και ιδιωτικά φαγοπότια σε σπίτια. Μια τέτοια συγκέντρωση έγινε στο σπίτι του Μπάρμπα Γιάννη του Περήφανου το 1945 περίπου. Ο μπάρμπα Γιάννης όπως όλοι οι νοικοκυραίοι ήταν και οινοπαραγωγός. Πρέπει να ήταν αρχές του φθινοπώρου του 1944, γιατί δεν είχαν ανοίξει τα βαρέλια και έπιναν ακόμη από τα κιούπια.

Βρέθηκαν στο σπίτι του Περήφανου έξη άτομα. Ο Περήφανος φυσικά, Ο Γιώργης ο Παυλάκης Ο Παναγιώτης Κουλούρης (Σαρμουζάκης), ο Κώστας Κόκκορης (Ντούρος), Ο Στυλιανός Μπέλεσης και κάποιος Δούρος. Τα πάρτι ξεκίνησε χαλαρά με ψωμάκι, τυράκι, ελίτσες και κρασί. Το κρασί ήταν σε μια λαήνα πενηντάρα και η λαήνα στο κατώι. Γέμιζαν την μποτίλια και την έφερναν επάνω στο πάτωμα. Κάθε πέντε δέκα λεπτά κάποιος έπρεπε να κατεβαίνει στο κατώι να γεμίζει την μποτίλια. Σε κάποια στιγμή ένας από την παρέα, πρέπει να ήταν ο Σαρμουζάκης. «Δεν το ππερίμενα ο Περήφανος να είναι τόσο τσιγκούνης που να μας κερνάει κρασί με μια μποτιλίτσα». Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Άστραψε και βρόντησε ο μπάρμπα Γιάννης. «Εγώ ρε τσιγκούνης?. Έλα ρε Στέλιο Πάμε». Κατέβηκαν στο κατώι και γύρισαν κρατώντας μαζί στην αγκαλιά τη λαήνα και την τοποθέτησαν στη μέση στο πάτωμα. Ξανακατεβαίνει στο κατώι ο μπάρμπα Γιάννης και φέρνει ένα τσεκούρι και το καρφώνει στην κάσα της πόρτας. « Όποιος τολμήσει να βγει από αυτήν την πόρτα πριν τελειώσει η λαήνα, θα του κόψω το κεφάλι με αυτό εδώ το τσεκούρι» Μετά από μια δυό μέρες αποχώρισαν όλοι με τα κεφάλια τους στη θέση τους. Όσο για την λαήνα είχε καθαρισθεί, πλυθεί και ήταν στη θέση της έτοιμη να δεχθεί τη σοδειά της επόμενης χρονιάς.

Δεν γνωρίζουμε πόσο κρασί είχε η λαήνα. Ο μοναδικός μάρτυρας , ο Αντώνης ο Κουφάκης , θυμάται ότι από τη λαήνα έπιναν πέντε-εξη μέρες.